Doorgaan naar hoofdcontent

Koffie in een soepkom

Wij gaan toch wel meerdere keren per jaar naar een vakantiepark voor een korte onderbreking. Omdat we dus een goede ervaring hebben met dit soort vakanties, weten we ook uit eigen ervaring dat er vaak gebrekkige inventarissen zijn in de keuken. Daarom zit ook dit keer een scherp aardappelschilmesje, een broodmes, een goede kaasschaaf en de schaar in onze bagage.





Aankomst

Als we het park oprijden en de keycard of sleutel hebben ontvangen, is het huisje vaak snel gevonden. Veel goede bewegwijzering helpt hiermee. De auto snel even aan de kant zetten en eerst het huisje bekijken. De slaapkamers worden verdeeld en alles wordt eens goed bekeken. De badkamer(s), de tv(s) en het uitzicht. Na het uitladen van de bagage kan de vakantie beginnen.



Kinderen eerst

Na het in elkaar zetten van het kinderbedje voor de jongste, maar  ook ruimte hiervoor maken en het verbouwen van de kamer van de oudste (zodat ze niet uit bed kan vallen) is het tijd om te gaan eten en trek je de kastjes in de keuken open. Al snel merk je dat de keuken te klein is. De boodschappen die je meeneemt passen amper in de kastjes. Het barretje en het aanrecht liggen direct vol. Van de keuken inventaris snapte ik echt niks. In een 6 persoons huisje vond ik 11 eierdopjes, 14 soepkommen, 7 mokken, 8 kopjes, 13 schotels, 1 onderzetter en 3 pannen, met maar 1 deksel.


Schoon

Als je dan een pan uit de kast pakt, mag je hopen dat deze schoon is en dat de anti aanbak laag nog in tact is. Meestal is dat niet het geval. Vaak is ook bestek niet goed schoon. Ligt dat aan de vaatwasser, waarvan de filter vol zit? Wordt dat überhaupt gecontroleerd? Wanneer de (schoongemaakte) pan op het vuur staat (op op een kookplaat) dan kun je eerst nog even in de krat op zoek naar de schaar of een mesje om iets te snijden of een verpakking open te knippen. Wanneer je geluk hebt, is er een schone snijplak ergens te vinden (achter die zak chips, die je net had neergezet).


Kleine keuken

Tijdens het koken kom je er achter dat het wel erg krap is in de keuken. Je zoekt je een ongeluk naar glazen, borden en schoon bestek. Ook trek je elke keer de verkeerde kastjes open, maar dat went na een paar dagen wel. Na het eten stop alles in de vaatwasser. De kids kunnen hier lekker in bad, thuis hebben we die niet. Hierna de gebruikelijke bed ritueeltjes en dan kunnen wij onze spullen in de kasten gaan leggen en plekjes gaan geven. Om 21.00 uur zit ik dan met een welverdiende pot koffie klaar. Maar waar gaan we die in doen?


Niet mokken

Ik heb graag een mok, liever geen kopje. Die zijn er! Lekker op de bank neerploffen met een mok zelf meegebrachte koffie. De dagen daarna is het anders. Je hebt namelijk in de ochtend al mokken gepakt bij het ontbijt, later bij koffietijd de kopjes, daarna bij de lunch weer mokken en in de middag nog een kop koffie. Als er dan tijd is voor het avondeten dan is bijna alles op. Ik heb wel overwogen om een halve vaatwasser aan te zetten, maar het bordje op de deur met de uitdrukkelijke vraag om energie en water te besparen, noopt me om toch maar die rare glazen te gaan gebruiken. Omdat van alles precies genoeg is, is voor de koffie in de avond niks meer over. Ik besluit daarom maar een soepkom te pakken. 

Dat is pas echt vakantie… koffie in een soepkom!


Reacties